Szarvas hibák sorozata bonyolította a tegnapi kereskedési napot.

Az egyik ilyen tévedésnek magyar vonatkozása is volt, ugyanis nem sokkal a Magyar Nemzeti Bank kamatdöntő ülése előtt a Bloomberg arról számolt be, hogy irányadó kamatrátánk egy százalékra csökkent. Mivel még a hivatalos döntés előtt álltunk, erősen kételkedtünk a hír valóságában, azonban figyelembe véve, hogy meghatározó hírügynökségről van szó, komoly gyengülés indult be a forint árfolyamában: a hazai fizetőeszköz közel 3 egységgel értékelődött le az euróval szemben.

Kora este az AP hírügynökség twitter oldalát törték fel hackerek. Az ismeretlen csoport arról számolt be, hogy két robbantás is történt a Fehér Házban, aminek során Barack Obama megsérült. Nem sokkal a hír közzététele után az AP és más illetékes szervek hivatalosan cáfolták a hírt.

Mindkét eset drága tévedés/tréfa volt, ugyanis alig pár perc alatt stop megbízások garmadája aktiválódott a piacon. Jogosan tehetjük fel a kérdést: ennek mi volt az értelme és célja?

Mindenesetre a piacok azóta megnyugodtak és minden visszatért a normális kerékvágásba, mindössze pár perc bonyodalmat okozva ezzel a kereskedők számára.

Az viszont, hogy mikor fognak a hírügynökségek nagyobb figyelmet szentelni a biztonsági intézkedésekre, (például hogy ne lehessen feltörni egy twitter fiókot) egyelőre kérdőjeles.  Egy  biztos: a mai nap drága mulatság volt.