Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Tévedések vígjátéka

Szarvas hibák sorozata bonyolította a tegnapi kereskedési napot.

Az egyik ilyen tévedésnek magyar vonatkozása is volt, ugyanis nem sokkal a Magyar Nemzeti Bank kamatdöntő ülése előtt a Bloomberg arról számolt be, hogy irányadó kamatrátánk egy százalékra csökkent. Mivel még a hivatalos döntés előtt álltunk, erősen kételkedtünk a hír valóságában, azonban figyelembe véve, hogy meghatározó hírügynökségről van szó, komoly gyengülés indult be a forint árfolyamában: a hazai fizetőeszköz közel 3 egységgel értékelődött le az euróval szemben.

Kora este az AP hírügynökség twitter oldalát törték fel hackerek. Az ismeretlen csoport arról számolt be, hogy két robbantás is történt a Fehér Házban, aminek során Barack Obama megsérült. Nem sokkal a hír közzététele után az AP és más illetékes szervek hivatalosan cáfolták a hírt.

Mindkét eset drága tévedés/tréfa volt, ugyanis alig pár perc alatt stop megbízások garmadája aktiválódott a piacon. Jogosan tehetjük fel a kérdést: ennek mi volt az értelme és célja?

Mindenesetre a piacok azóta megnyugodtak és minden visszatért a normális kerékvágásba, mindössze pár perc bonyodalmat okozva ezzel a kereskedők számára.

Az viszont, hogy mikor fognak a hírügynökségek nagyobb figyelmet szentelni a biztonsági intézkedésekre, (például hogy ne lehessen feltörni egy twitter fiókot) egyelőre kérdőjeles.  Egy  biztos: a mai nap drága mulatság volt. 

0 Tovább

Drágulást hozott Obama győzelme

Az árupiacokat sem hagyta hidegen Barack Obama választási győzelme.

Kéthetes csúcsra kapaszkodott az amerikai könnyűolaj árfolyama, miután kiderült, hogy nem Mitt Romney, hanem továbbra is Barack Obama lesz a Fehér Ház lakója a következő négy évben.

Az olaj jegyzése 3 százalékkal emelkedett, így 89 dollár közelébe került, amire legutóbbi október 22-én volt példa. (Obama hivatalba lépése óta az olaj árfolyama megduplázódott, igaz, idén tíz százalékkal esett.)

Az olajpiacot most az is fűtötte, hogy Obama környezetvédelmi okokból nem adott engedélyt az olajfúrások bővítésére, holott ellenlábasa, Romney ezt támogatta volna, ez pedig korlátozza a kínálat bővülését, ami szintén árfelhajtó tényező.

0 Tovább

Radar

blogavatar

Beszámolók, kommentárok az árutőzsde izgalmas mindennapjairól, árutőzsdei brókerektől

Legfrissebb bejegyzések

Utolsó kommentek