Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Nagy gázzal lefelé

A korábbi feszültség eltűnt a piacról, a tározók tele, jöhet a hideg: újból lejtőre kerülhet a gáz ára.

A friss adatok szerint nem lesz gond az ellátással télen Amerikában, ugyanis a gázkészleteket felhizlalták.

Az árat most már nem fűtik a korábbi problémák sem: a legnagyobb gázcégek növelték a termelésüket annak érdekében, hogy kiszorítsák a kisebbeket a piacról. A fokozott kitermelést azonban nem lehet a végtelenségig pénzelni, ezért ezzel felhagytak, így eltűnt ez a feszültség a piacról.

Az évközben 3,617 dolláron tetőző gázár - novemberi szállításra - most 3,4 dollárnál jár. Ám az említett tényezők, elsősorban a teletöltött tározók miatt arra lehet számítani, hogy esni fog a gáz piaci ára. Ez számokban azt jelenti, hogy a mostani szintről 3,2 dollárra ereszkedhet a jegyzés november közepéig. Vagyis több mint 6 százalékos árcsökkenés következhet be.

0 Tovább

Szép kilátások a narancsvidéken

A floridai narancsvidék mélybe lökheti a narancslé árfolyamát a világpiacon. Akár 10 százalékot is hozhat a konyhára.

Kitűnő szezon várható a floridai narancsvidékeken. A Bloomberg előrejelzése szerint az októbertől júniusig tartó szezonban az előző narancsévadhoz képest 4 százalékkal nagyobb lehet a termés, ez három éve nem látott mennyiséget jelentene.

Fain Shaffer, az Infinity Trading Corp Medford tradercég elnöke szerint a jó terméskilátások fontonként 1 dollárral csökkenthetik az árupiacon olcsónak számító narancslé árfolyamát. A piac csütörtökön fontos iránymutatást kaphat: az amerikai agrártárca ugyanis publikálja első narancsszezonra vonatkozó termésbecslését.

0 Tovább

Ha esik, esni fog

A szójabab volt a chicagói parkett egyik főhőse a napokban, a hét elején ugyanis a maximálisan megszabott 70 dollárcenttel - 4 százalékkal - zuhant, így 1669 dollárcentre süllyedt a jegyzés.

Az aszály miatt hetekkel ezelőtt még soha nem látott csúcsokat döntögető árfolyam süllyedéséhez a kedvező kilátások vezettek. A szójaföldeken ugyanis a korábbi előrejelzéseknél nagyobb terméshozammal számolnak a piaci szereplők.

0 Tovább

Radar

blogavatar

Beszámolók, kommentárok az árutőzsde izgalmas mindennapjairól, árutőzsdei brókerektől

Legfrissebb bejegyzések

Utolsó kommentek