Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Mi kell az önbutításhoz?

Kutatások szerint a menedzsereknek el kell felejteniük a rágózást, a cukorkákat és a valóságshow-kat, különben egyre többet fognak felejteni.

A menedzsereknek kitalált önfejlesztő technikák klasszak, de az önbutító szokásokról már kevesebb szó esik.

A valóságshow-k rajongói számára nem jó hír, hogy egy osztrák tanulmány szerint az ilyen programok megtekintése után rosszabbul teljesítenének egy IQ-teszten.

Ha tévézés közben édességet majszolnak, akkor tovább erősödik az intelligenciacsökkentő hatás. Amerikai kutatók szerint ugyanis a masszív cukorfogyasztás már hat hét alatt képes lehet lassítani az agyműködést, rontani a memóriát és megnehezíteni a tanulást.

0 Tovább

A nagyon jó sem elég jó...

Az igen erős negyedéves eredmények ellenére megtorpanni látszik a technológiai vállalatok tőzsdei szárnyalása. Az egy hónapja tartó oldalazás azért lehet kissé elkeserítő, mert márciusban még sokan úgy vélekedtek, hogy a szektor vállalatainak vezetésével bontakozhat ki ismét a bikapiac.

A technológiai cégek részvényárfolyamának mozgását jelző Nasdaq Composite index az esztendő első négy hónapjában közel 20 százalékkal emelkedett, s éppen ezért ezúttal, ha lehet még a megszokottnál is nagyobb figyelemmel kísérték a befektetők az ágazat cégeinek gyorsjelentéseit.

A szektor társaságai többségében nem is okoztak csalódást; hogy csak néhány példát említsünk: az Amazon a vártnál négyszer magasabb nyereségről számolt be, a Google - szintén a konszenzusnál nagyobb mértékben - 61 százalékkal növelte a profitját, míg a Microsoft papírjai 5, az Apple részvényei pedig majd 10 százalékkal erősödtek a számok közzétételét követően.

0 Tovább

Radar

blogavatar

Beszámolók, kommentárok az árutőzsde izgalmas mindennapjairól, árutőzsdei brókerektől

Legfrissebb bejegyzések

Utolsó kommentek