Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Csere a gazdaglista dobogóján

A ruhaboltláncból élő Gaona átvette Warren Buffett-től a harmadik helyet a milliárdosok listáján.

Helycsere volt a Bloomberg leggagazdagabb üzletembereket felsoroló rangsorában. A listavezető mexikói milliárdos, Carlos Slim vagyona 1,5 milliárd dollárral 73,3 milliárdra apadt, az év elejéhez képest még így is vastagon jól járt, 18,5 százalékos növekedést mondhat magáénak.

A Microsoft alapítója, Bill Gates vagyona ezzel szemben nőtt augusztusban, 600 millió dollárral 62,9 milliárd dollárra rúgott az augusztus 31-én feljegyzett záróárak alapján. Júliusban és a korábbi hónapokban is harmadik helyezett Warren Buffett azonban próul járt, a Bloomberg indexe szeirnt nyilvántartott vagyona 400 millió dollárral 45,2 milliárdra apadt.

0 Tovább

Hányadikok vagyunk a benzinranglistán?

Egy tankolás Norvégiában 400 dollár, Venezuelában csak 3,51. Magyaországon pedig 264.

Bár az utóbbi három hónapban átlagosan 8 százalékkal mérséklődött a benzin ára, de világszerte jelentős különbségek vannak.

A Bloomberg 60 ország árait állította rangsorba, amely szerint Norvégiában a legdrágább a benzin, Venezuelában a legolcsóbb. A skandináv országban egy, a Bloomberg példájában szereplő Chevrolet megtankolása közel 400 dollár, a dél-amerikai államban mindössze 3,51 dollár ugyanez.

Vásárlóerő-paritáson mérve azonban Norvégia csak az 52. (A vásárlőerő-paritás, leegyszerűsítve azt mutatja meg, hogy a jövedelmi viszonyokhoz képest hogyan alakul a benzinár. Vagyis hiába a legdrágább a norvég benzin, az ottaniakat ez nem aggasztja, mert bőven van miből tankolniuk.) Az abszolút rangsorban Törökország a második, Izrael a harmadik, előbbi a vásárlóerő-paritáson mérve hetedik, utóbbi pedig 31.

0 Tovább

Újabb borús jóslat Magyarországról

A legfrissebb piaci előrejelzés is recessziót jósol 2012-ben Magyarországon.

A Bloomberg legfrissebb, 23 elemző megkérdezésével készült előrejelzése szerint az idén 0,8 százalékkal csökkenhet a magyar GDP. A szakértők egyúttal 75 százalék esélyt adnak annak, hogy Magyarország a következő 12 hónapban recesszióba kerül.

A héten megjelent becslés a sokadik recessziós jóslat a sorban. A Magyar Nemzeti Bank inflációs jelentésében szereplő gyűjtés szerint az OECD szakértői 1,5 százalékos visszaesést várnak.

A Reuters konszenzusa és az MNB prognózisa a Bloomberghez hasonlóan 0,8 százalékos hanyatlást jelez előre, az Európai Bizottság 0,3 százalékos mínuszt jósol. (Az IMF még áprilisban stagnálást jelzett előre.) A legoptimistább továbbra is a kormány, amely stagnálásra számít.

1 Tovább

Így kell elbukni 1000 milliárd forintot

A múlt héten a világ leggazdagabb 40 embere összesen 17 milliárd dollárt veszített, miután a görög aggodalmak lesiklópályára küldték a tőzsdéket.

A Bloomberg által összeállított Billionaires Index adatai szerint a legnagyobb bukót épp a világ leggazdagabb embere, a mexikói Carlos Slim szenvedte el. A közel 70 milliárd dolláros vagyonnal bíró üzletember a részvényárfolyamok zuhanása nyomán egy hét alatt 4,2 milliárd dollárral - közel 1000 milliárd forint - lett szegényebb.

A listán Carlos Slim mögött két amerikai milliárdos következik, Bill Gates, aki egy 61,8 milliárd dolláros vagyon boldog tulajdonosa, és Warren Buffett, akinek befektetései 45,7 milliárdot érnek jelenleg. A világ 40 leggazdagabb embere egyébiránt összesen 1000 milliárd dolláros vagyonnal rendelkezik.

1 Tovább

Radar

blogavatar

Beszámolók, kommentárok az árutőzsde izgalmas mindennapjairól, árutőzsdei brókerektől

Utolsó kommentek