A múlt héten a világ leggazdagabb 40 embere összesen 17 milliárd dollárt veszített, miután a görög aggodalmak lesiklópályára küldték a tőzsdéket.

A Bloomberg által összeállított Billionaires Index adatai szerint a legnagyobb bukót épp a világ leggazdagabb embere, a mexikói Carlos Slim szenvedte el. A közel 70 milliárd dolláros vagyonnal bíró üzletember a részvényárfolyamok zuhanása nyomán egy hét alatt 4,2 milliárd dollárral - közel 1000 milliárd forint - lett szegényebb.

A listán Carlos Slim mögött két amerikai milliárdos következik, Bill Gates, aki egy 61,8 milliárd dolláros vagyon boldog tulajdonosa, és Warren Buffett, akinek befektetései 45,7 milliárdot érnek jelenleg. A világ 40 leggazdagabb embere egyébiránt összesen 1000 milliárd dolláros vagyonnal rendelkezik.

Érdemes a világ leggazdagabbjait egy gondolat erejéig összevetni a magyar elittel: a legfrissebb magyar lista szerint az itthon leggazdagabbnak mondott Csányi Sándor 135 milliárd forintja kevesebb, mint egy százaléka a világbajnok Carlos Slim forintban kifejezett 15 800 milliárdos vagyonának.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON IS

Korábbi posztjaink:

Mintha 5 évig elmaradna augusztus 20-a

"Szeretne Ön újabb megszorítást?"

Nyomul az állam - Bajban a bankok?

Furcsaság a világpiacon


Európai veszekedés áldozata lehet a forint


Történelmi számok a BMW-től