Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Ahol 36 millió forint egy VW Passat

Mi a nagyobb fényűzés: egy Volkswagen Passat Szingapúrban, vagy egy átlagos lakás az Egyesült Államok egy nagyvárosában?

Árban nincs különbség: egy új Passat Szingapúrban 152 000 (amerikai) dollárnak - több mint 36 millió forintnak - megfelelő összegbe kerül, az amerikai nagyvárosok átlagos lakására pedig 158 100 dollár a National Association of Realtors adatai szerint.

A Volkswagenre vágyó szingapúriaknak az engedély miatt kell mélyen a zsebükbe nyúlniuk: 67 ezer dollár, a teljes költség közel fele a "közösbe" megy.

A 642 négyzetkilométer területű, 5,2 millió lakost számláló szigeten 2011 végén 603 723 autót tartottak számon, másfélszer annyit, mint tíz évvel korábban. A kormány meg akarja állítani a növekedést: az évesített ütem maximumát 0,5 százalékra tervezik mérsékelni, ezt a célt szolgálja az új autót vásárlókra kirótt extra teher is.

0 Tovább

Milliomosgyár lett a kistigrisből

Tavaly az Egyesült Államokban 129 ezerrel csökkent a milliomosok tábora, míg világszerte 17,5 ezerrel nőtt az 1 millió dollár feletti vagyonnal bíró háztartások száma.

Az első helyen álló Szingapúrban a háztartások 17 százalékának van több mint 1 millió dolláros vagyona, az USA-ban ez mindössze 4,3 százalék, ami a hetedik helyre elegendő a Boston Consulting Group által készített milliomoslistán.

Az ultravagyonosokat felvonultató rangsor első helyén Svájc áll, ahol 100 ezer háztartásból 11 rendelkezik 100 millió dollár feletti vagyonnal, a második Szingapúr, ahol 10. Az USA eléggé lemaradt, még a top 15-be sem sikerült bekerülnie.

A Csendes-óceáni térség (Japán nélkül) háztartásainak vagyona 10,7 százalékkal 23 700 milliárd dollárra nőtt, ezzel szemben Észak-Amerikában 0,9 százalékkal 38 ezer milliárd dollárra apadt.

0 Tovább

Radar

blogavatar

Beszámolók, kommentárok az árutőzsde izgalmas mindennapjairól, árutőzsdei brókerektől

Legfrissebb bejegyzések

Utolsó kommentek