Tavaly az Egyesült Államokban 129 ezerrel csökkent a milliomosok tábora, míg világszerte 17,5 ezerrel nőtt az 1 millió dollár feletti vagyonnal bíró háztartások száma.

Az első helyen álló Szingapúrban a háztartások 17 százalékának van több mint 1 millió dolláros vagyona, az USA-ban ez mindössze 4,3 százalék, ami a hetedik helyre elegendő a Boston Consulting Group által készített milliomoslistán.

Az ultravagyonosokat felvonultató rangsor első helyén Svájc áll, ahol 100 ezer háztartásból 11 rendelkezik 100 millió dollár feletti vagyonnal, a második Szingapúr, ahol 10. Az USA eléggé lemaradt, még a top 15-be sem sikerült bekerülnie.

A Csendes-óceáni térség (Japán nélkül) háztartásainak vagyona 10,7 százalékkal 23 700 milliárd dollárra nőtt, ezzel szemben Észak-Amerikában 0,9 százalékkal 38 ezer milliárd dollárra apadt.

Az átrendeződés oka elemzők szerint az, hogy míg Amerika az államadóssággal és az euróválság hatásaival birkózott, addig az ázsiai gazdaság növekedett. A közeljövőben még több megagazdag felbukkanására lehet számítani Ázsia-szerte, a régió vagyona 2016 végére friss előrejelzések szerint elérheti a 40 100 milliárd dollárt, amivel megelőzné Nyugat- és Kelet-Európát együttvéve.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON IS

Korábbi posztjaink:

Időkérés a forintpiacon

Akikre figyelni kell - a legmenőbb kínaiak


Spanyolország lehet az első

Olajban fürdik a világ

Padlón a gázár - Hogyan tovább?

Minőség kérdése az egész