Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Éremeső ≠ aranyeső

Legutóbb pontosan száz éve, a stockholmi olimpián készültek színaranyból az olimpiai aranyérmek. A londoni a legnagyobb és legnehezebb.

Leg, leg, leg. Minden sportoló legnagyobb álma, az olimpiai aranyérem eszmei értéke felbecsülhetetlen, de mennyit is ér valójában? Az olimpiák történelmének legnagyobb és legnehezebb medáljával a nyakukban állhatnak a dobogó legfelső fokára a londoni játékok legjobbjai.

Az eddigi rekorder az 1992-es barcelonai olimpia medálja volt, súlya 231 gramm, vastagsága 10mm, átmérője 70mm volt. A 2006-os torinói téli olimpia egyedi formájú aranyérme átmérőjében verte az addigiakat: az olimpiai karikához hasonlító, belül lyukas érmek átmérője 107 mm volt. A londoni játékokra tervezett aranyérem nagyjából 400 grammos, 7 milliméter vastag és 85 mm átmérőjű.

0 Tovább

Hullámvasúton az arany és az ezüst

Az elmúlt két hónapban az ezüst árfolyama 30, az aranyé közel 10 százalékkal ugrott meg, míg február utolsó napján 5-7 százalékkal zuhantak a jegyzések. Izgalmas hetek jönnek, annyi szent, erről a jegybankok gondoskodhatnak.

Az arany és az ezüst árfolyama szorosan követi a jegybakok monetáris politikáját, azaz ha a központi bankok öntik a pénzt a piacokra, akkor az árfolyamok masszívan emelkednek, ha kivonják a pénzt, akkor csökkennek.

0 Tovább

Radar

blogavatar

Beszámolók, kommentárok az árutőzsde izgalmas mindennapjairól, árutőzsdei brókerektől

Legfrissebb bejegyzések

Utolsó kommentek