Piaci pletykák szerint a tulajdonos CVC Capital Partners júniusban vezetné tőzsdére a Forma-1-et, a tranzakció értéke 2 milliárd dollár (megközelítőleg 450 milliárd forint) lenne.

A Bloomberg által idézett, meg nem erősített hírek szerint a Forma-1 elsődleges részvénykibocsátása során 20 százalékos részesedést dobna piacra a társság, a részvényeket pedig a szingapúri tőzsdére vezetnék be. Ha a Forma-1 20 százaléka 2 milliárd dollárt ér, akkor a sportág teljes értéke valahol 10 milliárd dollár, azaz 2300 milliárd forint közelében mozoghat. Bernie Ecclestone a hírek szerint megtartja 5,3 százalékos F1-részesedését.

A híresztelések szerint a Forma-1 növekvő távol-keleti népszerűsége miatt dönthetnek a tulajdonosok a szingapúri részvénykibocsátás mellett, félő ugyanakkor, hogy a részvénypiacok esése végül meghiúsítja a tranzakciót, éppen úgy, mint a Manchester United tavaly beharangozott tőzsdére lépését.

Ha azonban minden jól megy, és a tőzsdék nem omlanak össze júniusig, akkor egyre biztosabbnak tűnik a Forma-1 tőzsdei debütálása, azaz egy kis szerencsével már nem kell sokat várnunk arra, hogy a vasárnapi szurkolás mellett a szürke hétköznapokon a Forma-1 részvények árfolyama miatt is izgulhassunk…

Tekintse meg korábbi posztjainkat is!

Svájci frank vs. spekulánsok: 1-0

Taroltak a fémek, ritkasággal jött a kávé

Tovább híztak a milliárdosok

Eltűnt egy oroszországnyi kukorica

Gyengülhet az euró, eshet a forint, ha…

Padlóra került a benzinhelyettesítő ára