Újból a Facebook volt az amerikai tőzsde főszereplője, ezúttal látványos drágulást produkált a papír - meglepetésre. 

A Facebook-részvény mindig tud újat hozni a piacra. A szerdai kereskedés során jelentős, bő 12 százalékos áremelkedéssel zárta a napot, a tőzsdezárás utáni kereskedésben pedig további 1 százalékot termelt. 

Tette ezt annak ellenére, hogy a befektetők a kereskedés előtt esésre számítottak. Az árcsökkenés azért lett volna indokolt, mert lejárt több mint 800 millió részvényre vonatkozó eladási tilalom, amelyet a májusi kibocsátáskor szabtak meg. A határidő lejárta azzal fenyegetett, hogy az eddig értékesítési korlátozás alá kerülő részvények tulajdonosai piacra dobják a papírjaikat, ezzel pedig meredek lejtőre teszik a részvényeket.

Ez azonban elmaradt, feltehetően az áremelkedésben, ezen keresztül a cégbe vetett bizalomban szerepet játszik a társaság legutóbbi, gyorsjelentése, amely szerint a mobilos területen remek eredményeket ért el. Valamint az is, hogy az alapító, Mark Zuckerberg már korábban jelezte, nem szabadul meg a részvényeitől. Szintén hozzájárulhatott a dráguláshoz, hogy még a gyorsjelentés megjelenése után több nagybank vételre ajánlotta a Facebook-részvényeket. 

A mostani áremelkedés bár igazán látványos, ám még bőven van mit bepótolnia a papírnak, mivel a jelenleg 22 dollár feletti árfolyam még mindig távol van a kibocsátáskori 38 dollártól.