A  leggazdagabb üzletemberek az első félévben naponta több mint 30 milliárd forinttal növelték vagyonukat. 

A világ leggazdagabb embereinek vagyona tovább gömbölyödött az elmúlt fél évben. A Bloomberg milliárdosokat felsoroló listája szerint a negyven leggazdagabb emberből tizenkettő vagyona csökkent, a többieké nőtt, vagyis igen jó félévet zártak. 

A világ leggazdagabb embere továbbra a telekommunikációs cégeiből élő mexikói Carlos Slim. Vagyona január óta 18 százalékkal 72,7 milliárd dollárra hízott. Átszámolva mostani árfolyamra napi 16 milliárd forinttal lett gazdagabb. 

A második és harmadik helyen a Microsoft alapítója, Bill Gates és Warren Buffett befektetési guru áll. Előbbi fél év alatt 11 százalékkal 62,5, utóbbi 9 százalékkal 46,7 milliárd dollárra növelte a vagyonát. Napi szinten Gates vagyona 8,5,  Buffetté pedig 5,2 milliárd forinttal értékelődött fel. A három leggazdagabb ember vagyona így összesen naponta több mint 30 milliárd forinttal lett több.

Bár ezek is impozáns eredmények, a félév során az Amazon.com feje, Jeff Bezos vitte a prímet. A gazdaglistán 22. helyen lévő üzletember harmadával, 21,3 milliárd dollárra dagasztotta a vagyonát. Forintosítva ez napi 8 milliárdos pluszt jelent.

A vesztesek közül az egyik legismertebb szereplő Mark Zuckerberg. A Facebook alapítója 11,6 százalékkal lett szegényebb, de a 15,6 milliárd dolláros összeg is több mint elég. Zuckerberg forintban napi 421 milliót bukott. (A számításokhoz a mostani devizapiaci dollárárfolyamot használtuk, a Bloomberg pedig a július 2-i tőzsdei záróárfolyamok alapján állította össze a listát.)

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON IS

Korábbi posztjaink:

Dráguláshoz vezet a kánikula


Magyar olimpia: bele is rokkannánk

Csapdában a kesudió

Fogyókúrára küldik a csokikat


Új kihívót kap az Apple

Példátlan számok a spanyoloktól