A világ leggazdagabb embereinek nem lehet oka panaszra, év eleje óta valamennyiük vagyona gyarapodott.

A Bloomberg hírügynökség március elején indította el a milliárdosok indexét, amely minden nap megmutatja, hogy a világ húsz leggazdagabb emberének vagyona mennyivel gyarapodott vagy éppen csökkent a részvénypiaci mozgások nyomán. Eddig egyiküknek sem lehet oka panaszra, ugyanis mindenki növekedést ért el januárhoz képest.

Ha az idei vagyongyarapodás mértékét nézzük, akkor a sor elején Eike Furhken Batista, az elsősorban olajiparban érdekelt brazil üzletember áll. Vagyona több mint 50 százalékkal 34 milliárd dollárra hízott három hónap alatt.

A legszerényebb gyarapodást az amerikai Koch Industries ipari konglomerátum két tulajdonosa érte el, a testvérpár, David Koch és Charles Koch vagyona egyaránt 2,1 százalékkal 34,3-34,3 milliárd dollárra nőtt.

Íme a leggazdagabbak  

A világ leggazdagabb emberének számító, a távközlésből meggazdagodó Carlos Slim mexikói üzletember vagyona ezalatt 15 százalékkal 71 milliárd dollárra (15 600 milliárd forint) ugrott. A második leggazdagabb Bill Gates, a Microsoft tulajdonosa 13,6 százalékos eredményt ért el, ami 63,8 milliárdos vagyont jelent, míg Warren Buffett befektetési guru az összesített lista bronzérmese, 45,4 milliárdos vagyona 6,3 százalékos idei pluszt jelent.

Tekintse meg korábbi posztjainkat is!

Szinte biztos a szerdai benzindrágulás

Elsők vagyunk a kamatlistán

Eltűnt egy oroszországnyi kukorica

Esélyes a frankgyengülés?

Gyengülhet az euró, eshet a forint, ha…

Padlóra került a benzinhelyettesítő ára