Összesen 700 millió dolláros vagyona van a világ három leggazdagabb modelljének. Jól fizet a könyvírás, a tervezés, na meg a legtöbb világmárka. 

Szupermodellnek lenni nehéz. Nem leányálom, nem is sétagalopp. Ha igazán sokat akarnak keresni, akkor a fotózások és a bemutatók mellett hasznos, ha másra is szakítanak időt. Gisele Bündchen a legjobban fizetett modell, de leggazdagabb kolléganőjének vagyona 100 millió dollárral (22,2 milliárd forinttal) több.

Az Business Insider listájának első helyén Kathy Ireland áll 350 millió dollárral, ő a leggazdagabb modell a világon. Közel 40 filmben és több tucat reklámban (Fruit of the Loom, Budweiser, Cheerios) volt látható, saját nevével fémjelzett birodalmat épített. Menyasszonyi ruhákat és ékszereket tervez, hat könyvet írt és természetesen saját fitneszvideót is kiadott.

A második helyezett, Gisele Bündchen sem bízza a véletlenre. Látható volt Nivea, Louis Vuitton és Versace reklámokban, 25 millió dolláros szerződést írt alá a Victoria’s Secrettel 2006-ban. A modellkedés és a színészkedés között próbálja megtalálni az egészséges egyensúlyt. Elég ügyesen csinálja, vagyona 250 millió dollár.

A harmadik leggazdagabb szépség 100 millió dolláros vagyonával Cindy Crawford. A szupermodell, színésznő, üzletasszony a Pepsi, a Revlon és a GAP reklámarca, védjegye az ajka fölött látható anyajegy. Azon kevés szupermodellek egyike, akik megváltoztatták a divatot a kilencvenes évek elején. 2000-ben visszavonult a modellkedéstől, és vállalkozásaira koncentrál.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON IS

Korábbi posztjaink:

A németek nélkül még rosszabb lenne


Az olimpia egy melléfogás


Aranyérem? Kérem!

Mennyi pénz jár az olimpiai bajnokoknak?

Van még mit lefaragnia a forintnak

A legvastagabb olimpikonok