Most lesz az amerikai elnökválasztás. A korábbinál drágább ingatlanba költözhet be a győztes, akire fontos, a piacok teljesítményét meghatározó feladatok várnak.  

Az Amerikai Egyesült Államok mindenkori elnökének hivatalos lakóhelye és munkahelyejelenleg többet ér, mint négy éve.

Egy ingatlanokkal foglalkozó weboldal becslése szerint a Fehér Ház jelenleg 284,9 millió dollárt ér, ami 1,5 százalékos emelkedést jelent a 2008-as 280,8 millióhoz képest. Az ingatlanárak Washingtonban feltehetően ezt követően is emelkedni fognak, egy év múlva 1,1 százalékkal többet érhetnek. Ráadásul vannak szerencsés környékek, ahol a válság hatására sem kerültek padlóra az ingatlanok árai. 

Egy másik oldal 110-115 millió dollárra becsüli a Fehér Ház értékét, de ez a számítás nem veszi figyelembe a tényt, hogy John Adams óta minden amerikai elnök a  Pennsylvania Avenue 1600 alatt található ingatlanban hajtotta álomra a fejét.

Akár Barack Obama, akár Mitt Romney lesz az elnök, a Fehér Ház értéke mellékes lesz számára, mert számos feladata lesz a választás után. A költségvetéshez hozzá kell nyúlnia, az adóssághegyekkel is meg kell küzdenie és a gazdaságot is tartós emelkedőre kell tennie. Ezen intézkedések határozhatják meg a piacok teljesítményét is hosszabb távon. Egyelőre azt sem tudni, hogyan reagálnak majd a piacok rögtön a választásra, egy-két napon belül megtudjuk... 

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON IS

Korábbi posztjaink:

Óvatosan az Apple-lel!

Nagy gázzal lefelé

Megtalálták a Facebookot

Ki az első a piacon?

A zuhanás is jól jöhet

Fájhat a kólagyártók feje