Éppen ötven éve történt, hogy Sean Connery a kütyükkel és vonzerővel bőven megáldott titkos ügynök, James Bond bőrébe bújt. A sikeren felbuzdulva még hatszor megtette ugyanezt.

Rajta kívül még öten rázták (nem keverték) fel a nagyhatalmú, világuralomra törő bűnözői szindikátusok vezetőinek likvidálásáról szóló történetekre szomjazó közönséget: George Lazenby, Roger Moore, Timothy Dalton, Pierce Brosnan  Daniel Craig és Roger Moore.

James Bond népszerűsége töretlen, eddig 22 Bond film került a mozikba, a következő már a spájzban van.

Az „Aranyszem” volt Pierce Brosnan első Bond szerepe 1995-ben, alakítása olyan jól sikerült, hogy a film 352,2 millió dollárt hozott. „A világ nem elég”- ben a kritikusok szerint nem működött a kémia Pierce és Denise Richards között, ennek ellenére 361,8 millió dolláros bevételt produkált.

A 2002-ben bemutatott „Halj meg máskor” 432 millióval büszkélkedhet, ráadásul Halle Berry egy Oscar díjjal is gazdagabb lett.  

Daniel Craig 2008-ban 586 millió dollárig meg sem állt „A Quantum csendjé”-ben, az abszolút győztes a Bond-listán azonban Craig belépőfilmje, a 2006-os „Casino Royale” lett, 594.2 milliós bevétellel.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON IS

Korábbi posztjaink:

Átlátszó arany: az évszázad üzlete

Vége az olcsó ételek korának?

Pályázó a legrosszabb szerepre


FBI-nyomozás, elbocsátás, razzia

Támadják a csúcsborokat

Vergődik az euró