Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Ha esik, esni fog

A szójabab volt a chicagói parkett egyik főhőse a napokban, a hét elején ugyanis a maximálisan megszabott 70 dollárcenttel - 4 százalékkal - zuhant, így 1669 dollárcentre süllyedt a jegyzés.

Az aszály miatt hetekkel ezelőtt még soha nem látott csúcsokat döntögető árfolyam süllyedéséhez a kedvező kilátások vezettek. A szójaföldeken ugyanis a korábbi előrejelzéseknél nagyobb terméshozammal számolnak a piaci szereplők.

0 Tovább

Több a soknál

A milliomosok szegényebbek lettek, míg a milliárdosok köszönik, jól vannak.

A milliomosok száma világszerte csökkent - derül ki a Wealth-X cég ultragazdagokat feltérképező kutatásából.

Az észak-amerikai és az ausztráliai gazdagok vagyona növekedett, miközben európai, ázsiai, dél-amerikai és afrikai társaik mínuszba kerültek.

A 30 millió dolláros vagyonnal rendelkezők száma közel 190 ezerre csökkent, de nem kispályáznak. Teljes vagyonuk ugyan 1,8 százalékkal csökkent, így is 25,8 ezer milliárd dollár volt. Ez irdatlan összeg, meghaladja az Egyesült Államok és Kína gazdasági teljesítményét.

Forintban 5085 ezer milliárdról beszélünk. A 200-499 millió dolláros táborba tartozó gazdagok száma szintén csökkent, közel 10 százalékkal. Segélykoncertre azonban nincs szükség: összvagyonuk 6260 milliárd dollárt tett ki.

0 Tovább

Mi történt a forinttal?

Az eurózóna megmentése és az amerikai pénzpumpa miatt az euró óriási emelkedést produkált a dollárral szemben, sajnos a régiós devizák ebből keveset profitáltak.

Az euróról szóltak az elmúlt napok a devizapiacokon. Hétfőn még 1,25-ös szinten mozgott a dollárral szemben, míg pénteken már 1,31 felett volt az árfolyam, ami látványos, 5 százalékos többletet jelent.

A közös deviza két oldalról kapott komoly támogatást. Egyfelől a német alkotmánybíróság kedvező döntése az eurózóna mentőalapjáról, amely a jelenlegi eurózóna fenntartásába vetett bizalmat erősítette. A másik lökést az amerikai jegybanktól kapta az euró, a Fed ugyanis bejelentette, elindítja a pénzpumpát a gazdaság támogatása érdekében. Az amerikai jegybankárok döntése után szinte az összes piacon elkezdtek bevásárolni a befektetők.

0 Tovább

Nyugi! Van nálam csoki

A stresszben élő menedzserek, köztük a pénzpiaci szakértők számos olyan árupiaci termékkel kereskednek, amelyek csökkenthetik a feszültséget.

Több bizonyítottan stresszcsökkentő táplálékot sorol fel egy friss amerikai lista. Amellett, hogy egészséges étrendet alakítunk ki, a helyes légzéstechnika és a pihenés is biztosan segíti a stressz oldását.

A stressz egyik ellensége a földimogyoró, amely tele van minden földi jóval, például magnéziummal, cinkkel és B-vitaminnal. Emellett meghozza az étvágyat, segít a kiegyensúlyozott vércukorszint fenntartásában és csökkenti a cukor iránti vágyat.

0 Tovább

Melegszik a kávé

Több mint három éve nem látott produkcióval rukkolt elő a kávé, amelynek ára várhatóan még feljebb megy.

Hétfőn látványosan, több mint 6 százalékkal 173 dollárcentre drágult az arabica kávé. Az áremelkedés jelentőségét mutatja, hogy hasonló mértékű drágulásra legutóbb 2009 januárjában volt példa, ráadásul kedden rátett egy lapáttal, így 177 dollárcentnél is adtak a kávéért.

Az áremelkedés a kínálat visszaesésének köszönhető, a legnagyobb kávétermelő országokban ugyanis csökkent az export. Nincs elég kávéja az egyik legjelentősebb termelőnek számító Brazíliának sem, ahol most került célegyenesbe a szüret.

0 Tovább

Radar

blogavatar

Beszámolók, kommentárok az árutőzsde izgalmas mindennapjairól, árutőzsdei brókerektől

Utolsó kommentek