Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Mészárlás hozott drágulást

Már megint az aszály írja át a forgatókönyveket, a tejárfolyam a következő "áldozat".

Az aszály miatt elszaladó takarmányárak régen látott mészárlást eredményeznek, emiatt felfordul a tejpiac. A szarvasmarhákat ugyanis a drágaság miatt levágják a gazdák, így jelentősen csökkenhet a tejtermelés az amerikai piacon, ez pedig a világpiaci folyamatokra is hatással lehet.

Bob Cropp, a wisconsini egyetem közgazdásza, aki 1966 óta kutatja a tejpiacot, a Bloombergnek azt mondta, a tejtermelők nem engedhetik meg maguknak, hogy a mostani árakon etessék az állatokat.

0 Tovább

Film. Jó film.

Éppen ötven éve történt, hogy Sean Connery a kütyükkel és vonzerővel bőven megáldott titkos ügynök, James Bond bőrébe bújt. A sikeren felbuzdulva még hatszor megtette ugyanezt.

Rajta kívül még öten rázták (nem keverték) fel a nagyhatalmú, világuralomra törő bűnözői szindikátusok vezetőinek likvidálásáról szóló történetekre szomjazó közönséget: George Lazenby, Roger Moore, Timothy Dalton, Pierce Brosnan Daniel Craig és Roger Moore.

James Bond népszerűsége töretlen, eddig 22 Bond film került a mozikba, a következő már a spájzban van.

Az "Aranyszem" volt Pierce Brosnan első Bond szerepe 1995-ben, alakítása olyan jól sikerült, hogy a film 352,2 millió dollárt hozott. "A világ nem elég"- ben a kritikusok szerint nem működött a kémia Pierce és Denise Richards között, ennek ellenére 361,8 millió dolláros bevételt produkált.

0 Tovább

Sok van, az ág is húzza

Rosszul áll a gyapot szénája. A 2010 végén még történelmi csúcson, 220 dollárcenten álló termény mélyrepülése jó ideje töretlen.

A kedvező időjárás és a globális kereslet csökkenése együttes erővel döngöli földbe az árfolyamot. Komoly érvágást jelent, hogy Kína, a legnagyobb keresletet biztosító ország jelentős készleteket halmozott fel egy a farmtámogatási programnak köszönhetően, így kevésbé szorul importra, ez pedig alacsonyan tartja az árat.

Mivel Kína mérsékelten kapkod a gyapot után, más országok készletei akár 16 százalékkal is nőhetnek, ez pedig csökkenti a vevők harci kedvét.

0 Tovább

Divatdiktátorok a Google mögött

Az Interbrand tanácsadó cég világmárkák értékét felsoroló listája szerint a divatvilág luxusmárkái remekül szerepeltek.

A konkurencia is felkötötte a gatyát. A Gucci márkanév 8 százalékkal drágult, így a 38. lett a százas listán. A svájci Hermés látványosabb eredményt ért el, egy év alatt 15 százalékkal 6,2 milliárdra nőtt.

A luxus népszerűségét jelzi, hogy a listára két új divatcég is felkerült, amelyek tavaly még nem voltak az elitlistán. A Prada 4,2, a Ralph Lauren pedig valamivel több mint 4 milliárdos eredménnyel kapott helyet.

0 Tovább

Négyesfogat csinálta ki az olajat

Az elmúlt időszakban olcsóbb lett az olaj az árupiacon, közel 100 dollárról 90 dollár alá süllyedt a hordónkénti árfolyam. A magyarországi benzinár miatt is érdekes olajár négy oldalról kapott pofont.

Egyrészt enyhül az év elején az olaj árát felhajtó közel-keleti válság: a legfrissebb hírek szerint a jelentős olajtermelőként számon tartott Irán letett a háborúról. Emellett az amerikai jegybank pénzpumpájának beindítása miatti olajpiaci optimizmus is szertefoszlott.

Az időjárás is belerúgott az árfolyamba: a hurrikánszezon véget ért, ezért a Mexikói-öbölben nagyobb fordulatszámra kapcsoltak a fúrótornyok. A negyedik tényező, hogy a kitermelés felülmúlja a finomítók kapacitását, így hétről hétre egyre gyarapodtak a tartalékok.

0 Tovább

Radar

blogavatar

Beszámolók, kommentárok az árutőzsde izgalmas mindennapjairól, árutőzsdei brókerektől

Utolsó kommentek