Óránként 20 000 okostelefont adott el a Samsung az első negyedévben, amely teljesítménnyel kiérdemelte a világ legnagyobb okostelefon-gyártójának járó megtisztelő címet, megelőzve immáron az iparág nehézsúlyú bajnokát, az Apple-t.

A két nagyhal az okostelefon-piacon gyakorlatilag egyeduralkodóvá vált, a Nokia vesszőfutásáról korábban már írtunk, de a HTC és a Blackberry telefonokat gyártó RIM sem bírja a tempót a két óriással.

A Samsung egyébiránt az első negyedévben 44,5 millió okostelefont értékesített, az összesített profitja pedig elérte az 5,2 milliárd dollárt, ami forintban számolva meghaladja az 1100 milliárdot. Ebből az összegből papíron akár a teljes Nokia vállalat felét is megvásárolhatná…

Ami a jövőt illeti, nem kell hozzá nagy jóstehetség, hogy kijelentsük: a következő évek az Apple és a Samsung küzdelméről fognak szólni az okostelefon-piacon. A két rivális piaci részesedése mára elérte az 55 százalékot, amely részarány szinte biztosan tovább fog növekedni.

Érdekes kérdés, hogy mit hoz a jövő. Annyi általánosságban kijelenthető, hogy a verseny nekünk, felhasználóknak jó, a vállalatok közötti küzdelem ugyanis folyamatos megújulásra és árversenyre kényszeríti őket, amiből mi csak jól jöhetünk ki.

Tanulságos ugyanakkor az is, hogy a korábban verhetetlennek hitt ikonok, mint például a Nokia akár néhány év alatt padlóra kerülhetnek. Ki tudja, talán ez lesz a sorsa az Apple-Samsung küzdelem vesztesének is…

Tekintse meg korábbi posztjainkat is!

Az éltető víz - Jöhet a forradalom

A kapitalizmus halott

Paradoxonok a forintpiacon

A forint példaképe - a régió bástyája

Apple: 1000 milliárd dolláros lufi?


Eséssel készül a boomra a tejpiac