Az elmúlt napokban szinte egy helyben toporgott az arany árfolyama, és ahogy a charton is látszik, jelentősen beszűkült a mozgástere a nemesfémnek.

A múlt héten két rossz makroadatot is kaptunk Amerikából. Egyrészről a GDP borzolta fel a befektetők kedélyeit, ami jócskán a várt alatti értéket vette fel (-0,1%, szemben a várt 1,1%-al), valamint a munkanélküliségi ráta is 0,1%-al magasabb lett az elemzői prognózisoknál.

Ennek, valamint a hétfői napon az eurózónából érkező negatív híreknek köszönhetően a befektetők azonnal a biztonságos menedéknek számító aranyba menekültek, ami így jelenleg beszorult két trendvonala közé.

Amennyiben a hangulat nem változik rövidtávon, úgy könnyen előfordulhat, hogy az arany felfelé veheti az irányt, és az 1700 dolláros szinteket is megközelítheti, szemben a jelenlegi 1675 dollárral. Ez, egy hagyományos határidős arany kontraktus esetében megközelítőleg 2500 dolláros értékváltozást eredményezhet a nyitott pozíciókban. Érdemes lesz tehát odafigyelni a nemesfémre a következő egy-két napban.