Bár Obama győzelmét kedvezően értékelték, hamar jött a feketeleves.

Gyorsan irányt váltottak a piacok az elmúlt két napbanBarack Obama jelenlegi elnök győzelmével záruló amerikai elnökválasztás után jó volt a hangulat,  egyebek mellett kedden még kéthetes csúcsra emelkedett az olaj árfolyama, de jól szerepelt a többi piac is. 

Később azonban éles fordult következett be. Az Európai Bizottság pesszimista gazdasági kilátásokat tartalmazó jelentése adta meg a kezdőlökést, majd a befektetők az amerikai gazdaság - a várható adóemelések, valamint az úgynevezett fiskális szakadék miatt kezdtek aggódni. 

Így régen látott eladási hullám bontakozott ki szerdán a piacokon: az olaj nagyot bukott, közel 5 százalékkal 85 dollár alá gyengült, ezzel összehozta az idei év legjelentősebb esését. A tőzsdékről is menekültek a befektetők, a Dow Jones és a S&P is jókora esést volt kénytelen elkönyvelni. 

A hirtelen jött masszív eladási hullám azt jelzi, hogy a befektetők az európai intézkedések és az Egyesült Államokban beindított pénzpumpa ellenére mégsem bíznak annyira a válság megoldásában, vagyis a bizonytalanság továbbra is az egyik legmeghatározóbb piaci tényező maradt. 

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON IS

Korábbi posztjaink:

Mennyit érhet a Fehér Ház?

Óvatosan az Apple-lel!

Nagy gázzal lefelé

Megtalálták a Facebookot

Ki az első a piacon?

A zuhanás is jól jöhet