1. Lengyel zloty. 2. Cseh korona. 3. Forint. 4. Román lej. Ez lett a régiós devizák heti versenyének eredménye. Ezzel indul a forintsorozat, amely ezentúl hetente jelentkezik.

A lengyelek devizája hétfő és péntek délután között közel 2, a korona 1,5, a forint szűk 1 százalékkal erősödött az euróval szemben, a román lej gyakorlatilag stagnált. A forint jobban is szerepelt hétközben, az euró az öt hónapos forintcsúcsot jelentő 287 forint alatti szinten is járt, a hajrá azonban kevésbé sikerült, pénteken ugyanis gyengült.
  

Mindazonáltal a forint látványos erősödést ért el az elmúlt hetekben. A január elején elért mélypont óta, amikor 324 felett is járt az euró, szinte folyamatosan erősödött. Sajnos pont ez lehet a probléma a következő időszakban.

Figyelembe véve a forint történetét, 30 forintos eurógyengülés után komoly korrekció szokott következni. Pontosan nehéz megjósolni, hogy mikortól indul be a forintgyentgülés és pontosan meddig tart, mindenesetre több érv szól amellett, hogy gyengüljön a forint, tehát érdemes felkészülni rá. Az árfolyam mozgása már pénteken is erre utalt.