Bár a forint megint jól teljesített, nem tudta megverni a lenygel társát, a zlotyt. A román lej továbbra is vergődik. 

Nemzetközi hírek határozták meg a forint mozgását a héten, amely igen jól zárult. Már a hét első felében is benézett a 280 forint alatti tartományba az euró, ám később gyengült a magyar pénz. A magyar deviza értékvesztése csütörtökön volt a legjelentősebb, miután a befektetők ugyanis csalódottan - eladásokkal - reagáltak Mario Draghi, az Európai Központi Bank elnökének csütörtöki nyilatkozatára.

Eredetileg azt várták a piacok, hogy konkrét lépéseket jelent be a jegybankelnök és - többek között - elkezdi vásárolni a bajba országok államkötvényeit. De a konkrét bejelentés elmaradt. Az euró ezt követően jelentősen gyengült a dollárral szemben, a régiós devizák azonban megúszták kisebb gyengüléssel. Pénteken viszont a pozitív irányba indultak, elsősorban a kedvező amerikai munkaerő-piaci adatoknak köszönhetően kialakult jó hangulat miatt. 

A forint 277 alatt végzett pénteken, ami 11 havi csúcsot jelent a magyar deviza szempontjából. A nagy hajrával a hétfőhöz képest 1,3 százalékkal erősödött, miközben a zloty 1,4 százalékos többletet ért el, így utóbbi nyerte a régiós devizák versenyét. A cseh korona 1,1 százalékos többlettel lett a harmadik. Ahogy az utóbbi hetekben megszokhattuk, a belpolitikai viszályok miatt egyre mélyebbre süllyedő lej lett az utolsó, amely 0,6 százalékos veszteséget könyvelt el.  

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON IS

Korábbi posztjaink:

100 ezer milliárd forintnál járnak a gazdagok

Éremeső ≠ aranyeső

Borban úszik az olimpia

Átlátszó arany: az évszázad üzlete

Vége az olcsó ételek korának?

Pályázó a legrosszabb szerepre