Vegyesen teljesítettek a héten a térségi devizák, a forint azonban jól jött ki a sorsdöntő görög választások előtti versenyből. 

A héten elsősorban a Spanyolország miatti befektetői aggodalmak határozták meg a nemzetközi befektetői hangulatot, de a kivárás is fontos tényező volt. 

A befektetők ugyanis a vasárnapi görög választásokra figyelnek, amelynek eredménye alapvetően befolyásolhatja az eurózóna, így a közös deviza jövőjét. Ha a görög választások nyertese elutasítja a megszorításokat, az nagyjából egyet jelenthet a csőddel és az eurózónából való kilépéssel, ez lejtőre teheti az eurót, illetve a rizikósnak mondott devizákat, köztük a forintot is.

Ha a voksoláson győztes párt újratárgyalná az EU-val és az IMF-fel a feltételeket, az további bizonytalanságot okozna piacokon, megspékelve a spanyol betegséggel. Egyelőre azonban korai lenne jóslatokban bocsátkozni, hétfőn reggel kiderül, hogyan reagál a piac, utána lehet előrejelzéseket készíteni az árfolyamokra. 

A heti verseny a román lej nyerte, amely stagnálással zárt. A második helyen végzett a forint, hétfő és péntek között mindössze 0,1 százalékkal gyengült. A lengyel zloty 0,5 százalékkal jött lejjebb, ezzel a harmadik. A régiós legstabilabb devizája, a cseh korona meglepetésre az utolsó helyen zárt, 0,8 százalékos értékvesztéssel.